A Google Fotók abbahagyta a sok fénykép biztonsági másolatának készítését

A Google Fotók az egyik legjobb eszköz a mobilunkon készített és fogadott összes fénykép biztonsági másolatának mentésére. Eddig, amikor az alkalmazás új mappát észlelt képekkel és videókkal, megkérdezte tőlünk, hogy akarunk-e biztonsági másolatot készíteni, ami kiválóan alkalmas bármilyen típusú multimédiás tartalom biztonságosságára.

Ezeknek a biztonsági másolatoknak a minőségét az eszközünk határozza meg (ne feledje, hogy ha például rendelkezik Pixel 3-mal, akkor korlátlan tárhelye lesz 2022-ig), vagy az a konfiguráció, amelyet úgy döntöttünk, hogy alkalmazunk, bár ha le akarjuk állítani a másolatok készítését, akkor le kell tiltanunk ezt a funkciót kézzel. Bár a mobil kamerával készített fotókat és videókat továbbra is a szokásos módon töltjük fel a felhőbe, az új Google Fotók-frissítés után a dolgok "kissé megváltoztak".

Ha mindeddig ezeket a biztonsági mentéseket alapértelmezés szerint készítették, akkor a külső alkalmazások biztonsági mentéseit letiltották . Így bármilyen kép vagy videó, amelyet a WhatsApp, Instagram-fotók, képszerkesztők stb. mostantól nem elérhetők a Google Fotók számára. Egy új szabály, amely még a Google által kifejlesztett alkalmazásokat, például az „Üzenetek” alkalmazást is látja, korlátozásokat lát a megfelelő biztonsági mentések készítésekor.

Miért korlátozták a Google Fotók biztonsági mentéseit?

A Google szerint ezzel a korlátozással kívánják elérni a COVID-19 válság miatt túlterhelt internetes adatforgalom enyhítését . Ez nem valami újdonság, és már láttunk hasonló mozgásokat olyan platformokon, mint a Netflix vagy a YouTube, amelyek a világjárvány legnehezebb pillanataiban is csökkentették a streaming minőségét Európában - és néhány országban, például Spanyolországban még mindig képesek.

Ezért, bár azt mondtuk a Google Fotóknak, hogy készítsen biztonsági másolatot bizonyos alkalmazásokról, előfordulhat, hogy ezek a másolatok jelenleg nem készülnek. Szerencsére még mindig módosíthatjuk a Fotók beállításait, hogy azok folyamatosan működjenek, bár kézzel kell engedélyeznünk. Ezután elmagyarázzuk, hogyan kell csinálni.

A Google Fotók beállítása az összes alkalmazás biztonsági mentésére

A múlt héten a Google frissítette a Fotók alkalmazást új ikon és funkciók hozzáadásával. Ha már frissítettük az alkalmazást, ezeket a lépéseket kell követnünk:

  • Nyissa meg a Google Fotók alkalmazást.
  • Az alsó menüben kattintson a " Könyvtár " elemre .
  • A képernyő tetején kattintson a " Segédprogramok " ikonra .
  • A Utilities menü alján válassza az " Device Folder Copy " lehetőséget.

  • Itt láthatja a készülék különböző mappáit, amelyek képeket tartalmaznak. Ha ezen mappák bármelyikén van áthúzott felhő ikon , ez azt jelenti, hogy a Photos nem készít biztonsági másolatot a mappáról.
  • A biztonsági másolatok ismételt elkészítéséhez kattintson a mappára, és aktiválja a " Biztonsági másolat létrehozása és szinkronizálás " fület , amelyet közvetlenül a képernyő tetején fog látni. Ismételje meg ugyanazt a folyamatot a felhőbe feltöltendő összes mappával.

A Google Fotók automatikusan újraszinkronizálja az összes videót és fényképet, ezzel mentve a szokásos mentést.

Ha továbbra is a Google Fotók régi verziója van, a követendő lépések nagyon hasonlóak:

  • Nyissa meg a Google Fotók alkalmazást, és jelenítse meg a bal oldali menüt.
  • Nyissa meg a "Beállítások" lehetőséget, és válassza a "Biztonsági mentés és szinkronizálás" lehetőséget.
  • A menüben kattintson a "Készülékmappák biztonsági mentése" elemre.
  • A jobb oldali füleken engedélyezheti a Google Fotókba menteni kívánt mappák biztonsági mentését.

Ily módon gondoskodunk arról, hogy az összes fontos fotó biztonsági másolatot készítsen a felhőben. Megoldva!

Telepítve van a Telegram ? Minden nap legjobb bejegyzést kaphat csatornánkon . Vagy ha úgy tetszik, mindent megtudhat a Facebook oldalunkról .