A Google konfigurálása a tevékenységek időről időre történő törlésére

Senki sem tudja ekkor, hogy a Google rengeteg információt gyűjt rólunk. Ha van androidos telefonunk, a rendszer rögzíti helyelőzményeinket, az általunk használt alkalmazásokat és a Chrome által felkeresett webhelyeket . Mindezt anélkül, hogy megnéznénk más adatokat, például a YouTube történetét és a nagy G tulajdonában álló más platformok használatát.

Felhasználóként mindig lehetőségünk van arra, hogy bizonyos alkalmazásokba történő bejelentkezéshez ne használjuk Google-fiókunkat, vagy időnként töröljük a böngészési és keresési előzményeket. De ez még mindig túl bonyolult feladat, tekintve, hogy a magánéletünkről beszélünk. És fiú, úgy tűnik, hogy a Google végül úgy döntött, hogy tesz valamit ez ellen, és egy kicsit megkönnyíti a dolgunkat.

Hogyan konfigurálhatja Google-fiókját úgy, hogy időről időre automatikusan törölje az összes adatot

Tegnap a Google bejelentette, hogy ezentúl meghatározhatunk egy időkorlátot, amelyre a Google elmentheti a legutóbbi tevékenységünket. Olyan módon, hogy a helyelőzmények, a weboldalakon és alkalmazásokban végzett tevékenységünk automatikusan törlődjön a megállapított korlát után .

A Google jelenleg 2 lehetőséget kínál erre a maximális korlátra: 3 hónap vagy 18 hónap. Így minden olyan adat vagy személyes rekord, amely meghaladja ezt a korhatárt, automatikusan törlődik a Google szervereiről.

Továbbra is látni fogunk hasonló személyre szabott hirdetéseket, javasolt tartalmat és ajánlásokat, de elérésük korlátozottabb lesz. Kevésbé pontosak, mivel csak a legfrissebb adatainkon alapulnak.

  • Először nyissa meg Google Fiókja Tevékenységvezérlők panelt ( ITT ).
  • A " Tevékenység az interneten és az alkalmazások " részben kattintson a " Tevékenység kezelése " elemre .

  • Ebben az új ablakban az " Aktivitás a weben és az alkalmazásokban aktiválva van " kártyán látunk egy üzenetet, amely azt mondja, hogy a tevékenységünk mindaddig mentésre kerül, amíg manuálisan nem töröljük. Kiválasztjuk a " Beállítás módosítása " lehetőséget.

  • Ezután a Google lehetőséget kínál számunkra, hogy minden tevékenységünket 3 havonta vagy 18 havonta töröljük . Kiválasztjuk azt az opciót, amely a legjobban érdekel, és kattintson a " Tovább " gombra .

  • Végül kattintson a " Megerősítés " gombra . Ettől a pillanattól kezdve az interneten végzett tevékenységünkből rögzített összes adatot és a 3 vagy 8 hónapnál régebbi alkalmazásokat (az általunk választott konfigurációtól függően) azonnal töröljük a Google szervereiről. Ezentúl minden, ezt a dátumot meghaladó rekord is automatikusan törlődik, anélkül, hogy ehhez bármit is tennünk kellene.

És ezzel minden készen állna. Úgy tűnik, hogy a Google pokolian hajlandó megőrizni adatainkat legalább 3 hónapig. Az adatok, amelyeket ezután felhasználnak többek között ízlésünknek megfelelő tartalomra.

Arra is van lehetőségünk, hogy mindezeket az adatokat kézzel töröljük, ha szeretnénk, bár finoman szólva is unalmas feladat. Sajnos jelenleg csak így tudjuk megakadályozni, hogy ezek az adatok sokáig maradjanak a Google-on.

Ehhez böngészőnkben megnyitjuk a " Beállítások " menüt , és megkeressük az " Adatvédelem és biztonság -> Böngészési adatok törlése " szakaszt. Ugyanezt a manuális törlést elvégezhetjük a Google alkalmazásból androidos eszközünkön.

Ha számítógéppel böngészünk a Chrome-mal, akkor a törlés opcióit is megjeleníthetjük a Control + Shift + Delete billentyűk egyidejű megnyomásával.

Telepítve van a Telegram ? Minden nap legjobb bejegyzést kaphat csatornánkon . Vagy ha úgy tetszik, mindent megtudhat a Facebook oldalunkról .